Vilka metoder finns för att ta bort dålig lukt från fötter och skor?

De flesta drabbas av svettiga fötter, speciellt under vintertider när det är svårt att regelbundet lufta fötterna. Vissa lider även av doften som uppstår när man bär sandaler utan strumpor på sommaren|Dessutom kan lukten som bildas när man använder sandaler utan strumpor på sommaren vara både pinsam och obehaglig för vissa|Under sommaren kan lukten som uppstår när man använder sandaler utan strumpor vara både pinsam och obehaglig för vissa}.

luktborttagare

Du behöver inte vara generad över fötter som doftar av fotsvett, det är ändå en del av livet. Om du vill göra något åt illaluktande skor kan du prova att använda en spray som är speciellt utformad för detta ändamål. Produkten kommer att se till att skorna inte längre luktar illa|Genom att använda sprejen kommer skorna att bli doftfri|Sprayen kommer att eliminera den oönskade doften från skorna.

allt-fraktfritt.se finns 2 luktavlägsnande-sprayer, varav en är Dofteliminatören som fungerar som en deodorant för armhålorna och effektivt neutraliserar svettlukten i 10-12 timmar.

Det kan självklart finnas äldre skor som är så nötta och smutsiga att ingen behandling kommer att göra någon skillnad.

Men du behöver inte känna skam över svettiga fötter och dålig lukt, det är en naturlig del av livet. För att hantera illaluktande skor kan du prova att använda en speciell spray som är utformad för att ta bort den dåliga lukten.

På allt-fraktfritt.se finns det två luktborttagande sprayer tillgängliga. En av dem är Luktstopparen, som fungerar som en deodorant under armarna och tar bort svettlukt i upp till 10-12 timmar.

Det finns dock äldre skor som är så slitna och nedsmutsade att ingen spray kan åtgärda problemet. Men det är möjligt att behandla även dessa skor med en dofteliminerare. Frågan är dock om du verkligen vill använda skor som, även om de inte luktar illa, ser slitna ut.

När skor blir så gamla att de har förlorat sin ursprungliga färg är det dags att köpa nya par. Allt har en bäst-före-datum, även skor. Bara använd luktborttagningsspray på skor som du fortfarande gillar att ha på dig.

Här är hur du kan ta bort dålig lukt genom att använda en antiperspirantspray. Det finns olika typer av sprayer tillgängliga för att ta bort röklukt och svettlukt. Några av dessa sprayer kan innehålla ämnen som kan vara hälsosammare eller mindre hälsosamma. Om du väljer Luktstopparen kan du vara trygg i vetskapen om att den inte utgör någon fara.

Spraya direkt i fotbeklädnaden som har dålig lukt. Ett enkelt lager av spray räcker. Vänta en stund innan du använder skorna igen för att låta sprayen verka. När du sedan bär skorna bör du inte längre uppleva svettlukten.

Det kan finnas övriga faktorer som medverkar till svettlukt och som inte kan lösas med en spray. Se över vad för slags strumpor du använder. Genom att använda strumpor av 100 % bomull minskar chansen för lukt. Mer detaljer: På den här sajten

Tänk också på att byta strumpor regelbundet. Det rekommenderas inte att använda samma par i mer än en dag. Vissa byter strumpor flera gånger om dagen, vilket minskar svettlukten. Om det är möjligt, överväg att byta strumpor två gånger om dagen för att motverka svettlukten.

Det är också viktigt att ta hand om dina fötter på rätt sätt. Ser du till att tvätta dem noggrant när du duschar?. Vid svårare problem kan du även applicera Luktstopparen direkt på fötterna och låta det torka. Kom ihåg att illaluktande skor kommer fortsätta lukta om inte fötterna behandlas.